2011. november 6., vasárnap

Faházikó a havasokban...

Most már lassan emlékké válik,de minden nyáron hazamegyünk a havasokba ,a faházikónkba!Ott szoktunk egypár napot elnyaralgatni...már kissebb lendülettel,áhitozva a magas hegycsúcsok után...Csak kissebb túrákra vállalkozunk...gyönyörü a táj,a vidék,tehénkolomp hallattszik,igazi naplementét látunk..ahogy elbújik a hegyek mögé..és patakcsobogás kiséri álmunkat!tulajdonképpen minden 20 egynéhány éve kezdődött,amikor sizni jártunk a havasokba...Végérvényesen szerelmes lettem  a havas tájba,csillogásba,hidegbe,napsütésbe..mindig csak a hegymögé láttam..vajjon mi van mögötte,mi van a csúcs után..fenyvesek zúgását hallom,és páfrányok érintenek,patakcsobogás..és csillaghullás..tábortűz..és mosakodás a patakban..és sok más érzés..de ami a legfontosabb:Ez erősebbé tett minket...az ..hogy nincs fürdőszoba..nembaj..van csikóskályhán melegitett mosdóviz...ami állandóan ott gőzölög...ki lehet birni luxus nélkül is..a faháznak irtó finom fenyőillata van...belépek...és otthon érzem magam!...esteledik..és pattog a tűz a kemencében,a lerjében finom sült krumpli készül..amit kender-törölközőbe csavarunk,hogy megtartsa melegen..fokhagymás-hagymasalátával esszük...s közben jó kis borocskát kortyolgatunk..A villanyáramunkat 2 éve levágták..iszonyuan sokba kerülne az új villanyóra..Sebaj..maradunk petroleumlámpafénynél...esteledik..nincs időérzék,megállt az idő...lebukott a nap,előkerülnek a vastagabb ruhák...még nyárvégén is..eloltjuk a tüzet a kertben..és nyugovóra térünk...Béke van...csend..és nyugalom...néha egérke-kaparászást is hallani..de sebaj..hadd éljen ő is!......Észre sem vesszük hogy hajnal lett...Uccu..felkelés..."nem arról volt szó hogy gombázni megyünk?.."..és és a hegy mögül elöbukkan a nap...reggel van!..





.Át kell menni a pallón,most 2 éve bizony árvízveszélyben is voltunk....
 Ezen ösvényen kicsit balra..be a kiskapun..
 ..új ház épült a szomszédnak...
 Kút..ivóvizzel...
                               ...a szemben levő ház a szomszédé...
bemegyünk a házba,ime a kemence...a mosdó,anappali.avagy mindenes szoba...és a padlásfeljáró...nomeg a kicsi konyha-SZEGLET!

 ..Hát ..ja..lavorban...
 ..Néha kötögetek...
 Fő a tea...
A tetőterünk..majdnem annyiba került ,mint az egész házunk!pontos szigetelés,preciz"szakértelemmel"..mindent mi csináltunk a család!..fennt a tetőtérben Isteni aludni..zaj nem hallatszikfel,de még a patakcsobogás sem..pedig itt van 10 méterre...éshát gyönyörü a kilátásunk az ablakából!erre szokták mondani.."NEM ADOM MAGAM EGY VAK LÓÉRT SEM"...jöhetnek ám az 5*****..os szállodával...nekünk csak ez a boldogság!!!!!
 itt már aludtunk 16..on is..:)
 ..egy kis karácsonyi feeling..igaz hogy mű..de kaptam..
ezt látom az ablakból..
 ..matracok.





 néha besüt a nap is..
 ..régi láda ..kincs nélkül!


Láthatjátok..ott a villanykörte..de most mi visszatértünk őseinkhez..ott a gyertya is  !Hazajöttünk a gombázásból,ime ..itt az eredmény....

 kavard csak meg...érzed az illatot?..
                              
              A finom gulyás bennt készült..mert épp esett az eső kinnt!Mondhatom...isteni volt...Így már szép az élet,..........                  

4 megjegyzés:

  1. De jó ez a házikó!Villany nélkül is !Csodás a kilátás,kell ennél több.
    Érzem a gulyás illatát!
    Az én házikóm is megtekintheted:
    http://fenyszigetem.fw.hu/

    VálaszTörlés
  2. Jövőre elmegyünk a "mi" Bükki rejtekeinkbe, utána meg Te viszel minket ide....Na??

    VálaszTörlés
  3. A régi láda önmagában is kincs. No meg a kilátás is az. A szomszéd új háza nem tetszik, túl modern - vagy csak én vagyok túl öreg?

    VálaszTörlés
  4. Nomád,persze hogy megyünk,
    Remetekert:a szomszéd háza most trendi..ott mindenki Olaszországba megy dolgozni,onnan épitkeznek!
    Piroska:láttam a szép házikódat,meg kertedet..nagyon tetszik!

    VálaszTörlés