2012. január 12., csütörtök

BOR_ VÖLGYE (VALEA VINULUI).

Akárhányszor eszembejutnak a régi túrák..mindig a "hasamon "keresztül jönnek elő,az emlékek!
Iza -Forrásához mentünk(volna).de megálltunk a Felső-Visó mellett,BOR VÖLGY::BEN!!!!!....,voltunk legalább 10..en..emlékszem gyönyörü idő volt!A fiuk..elsőre meglátogatták a falu "ama"épületét..ahol "retteneteset"árulnak..és indiánnyelven "tüzesviznek hovják"...:)....ezt az akciót MINDIG megcsinálták..mi a csajok sátrat NEM állitottunk..mert a falu helybeni ISKOLATORNATEREMBEN aludtunk!!!!!Húúú...ez nagyon kemény volt..3 napig itt járkáltunk!EZ .egy gyönyörü hely...!és még volt ott egy ásványvizforrás is...amit az általunk hozott borra töltöttünk...ráütöttünk a pohárra ..és azt mondtuk.WUFFFFFF!:)...wuff..és akkor pezsgett mint a pezsgő.
                   
            
Sajnos más videot nemigen találtam..egy kis "hegyi tangósat"csak...de ez jobban visszaadja az ottani zenét!...:)
           Tehát...olyan Húsvét táján voltunk..csak annyira emlékszem hogy a Raul volt olyan ügyes..és felhozott egy egész bárányt...mondván...ő majd FŐZ!!!!
              Igen ám..de aki nem tudná....ha NYERS hust viszel kirándulásra..hogyan tartósitod.?..ha még egy napra is(tudjuk ha nincs frizsider..akkor megromlik!).
              Hát ,ecetes,babérleveles,sós-cukros-borsos borókabogyós vizet forralunk..és ha kihült..  annyit hogy ellepje..igy nem romlik..és a húsa még finomabb lesz!
Így is lett...csak másodnap főzték meg...de az olyan isteni,omlóshusosleves  volt..Tiszta korhelyleves..emlékszem egy nagy csokor LESTYÁNNal izesitette..nomeg tejföllel...Isteni étek volt .természetesen egy nagy üstben..egy vaslemezen kinnt!!!
Túrázgattunk a környéken,este wuffoztunk..harmadnap indultunk hazafelé...SAJNOS...munkába kellett menni!gyönyörüszép napok voltak..természetesen én ujra gazdagitottam az "erdei-növények a hegyről-tilosban"nevü gyüjteményemet...wuffot meg azóta sem ittunk!!!!
                               
A VIDEOK..az Iza Forrását mutatják.....de erről majd egy másik bejegyzésben...!
                  .

2 megjegyzés:

  1. Szép lehetett....és hangulatos!!
    Megérint a természet így a videókon keresztül.
    Egyre inkább vágyom arra a vidékre/is/!!!!

    VálaszTörlés
  2. Meglátod...csak elkapjuk az ízét..és a VÍRUSTÓL már nem kezel ki semmi!..és SENKI!...Jó lesz...meglásd...BÍZZ bennem!

    VálaszTörlés