2012. április 25., szerda

Gondolatfoszlányok..

Csak úgy ,mindennap kimegyek a kertembe..néha gondolataim is vannak..néha csak bámulom a fellegeket..néha kisollóval vagdosom a fűcsomókat..amik a bográcsozóhely téglái között kinőttek!Most is guggolva térdeim rogyadoznak ettől a kellemetlen testtartástól,ami már csak inkább fiataloknak való,épp vasárnap van,kb.9 óra!Először én szoktam a sziklakövek mellett és az ilyen "elérhetetlen"helyek mellett ollóval levágni a füvet..hogy aztán levághassák fűnyiróval a többit az" illetékesek"
......Egyszercsak rikácsoló hangon átszólnak(már megint..rosszkor....)kb.így:
  
 
                "NEKEM MÁR ELGEM VAN ABBÓL A KÉK_VIRÁGBÓL:OTT KINNT..és nem győzőm eleget gyomirtani..sötöbö..sötöbö..bla..bla..."....én fél füllel hallom ám..de nem veszek róla tudomást!Hát a meténgről van szó..ami évek óta gyönyörüen keretezi a kinnti rézsüt..Disziti,hiszen egy kék virágtenger az egész
                                 Node....túltettem magam ezen..hiszen már évek óta rosszindulat vesz körül..
           hiszen a meténg egy nagyon hálás kis talajtakaró..Nálam..pont ott takar..és nő..ahova SEMMIT sem tudnék ültetni!..
                     megvártuk a hétfőt..és párommal beültettünk 4 db keritészsaluzót...hogy megszakitsuk a meténg agressziv továbbszaporodását..és az onnan átjövő bambusznak az áttörését is..egyúttal..
                             Továbbfolytatom gondolataimat..kicsit már megnyugodva..a kis barkácsolt pergola
                        amit zöldre festettünk..még alig van kihasználva..mivel nagyon csupasz!
         vadszőlöt ültettem  körbe..de bizony nagyon sok idő amig így nézne kis mint  ez a SOMLÓI..kis kerti vendéglő:)IME:

                           
    ..és most itt van a mienk(najól van ez picinyke mása::.:)
          ..locsolgatom is a vadszőlőt..HÁTHA majd jól felnő!
                                    Most ide a két oldalára feltettem egy méregzöld ,kerek műanyagabroszt kettévágva..ami eddig a kerek"kábeldob"asztalomat diszitette....meg kellett válnom tőle,mert már elkorhadt..és állandóan tele volt csupasz-csigákkal alatta!:)..amit ugyebár nemigazán szeretek!
                          ma ..egész nap ezeket csináltam..és még volt egy ronda "feelingem"..nem vagyok ijedős..de vannak állatok amitől kicsit..nos..irtózom!Épp az egyik" korhadt-fatörzs-dizájnos-virágtartómat" akartam továbbtenni..amikor furcsa,gömbölyü-tünemény varangyos-béka-ANYUCI---volt alatta!Fújj..alig mozdult..kicsit megböktem a seprüvel..nem akartam bántani.mondám neki:"várj..aranyom ..hozom a lapátot..és megtanitlak repülni.."..és megvárt!!!..és..kipenderitettem az "EVERGLADES.".be..mert az is van nekünk...szerintem épp hibernált..vagy fészket rakott..vagy mi a csodát..de jól megijedtem tőle..(jelzem hogy egy kis zöld béka már átkuruttyolta a telet a "boszorkánykonyhámban)..és nem tudtunk rájönni hogy mi MOTOSZKÁL..tavasszal elősepertem..összeaszalódva.)
                  Most ..ilyen a kertem:





         
       A bazsarózsák még csak most bimbóznak..de várom a virágzást:meg a hortenziám is..stb.
..elfelejtettemhogy ezek is most pompáznak..

      ime a tavalyi képek:  




  Hát türelemmel remélem hogy az idén is ilyen szépek lesznek..és a gondolataim itt megszakadnak:mennem kell ..főzés van!:)                                                                      .                    

5 megjegyzés:

  1. Ahhh,mint Tündérországban! A somlói kis vendéglő és annak otthoni kis mása, nagyon teszik. A " picinyke más" kinn van a gépemen háttérképként.:-) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. A békát szeretni kell, mert lehet, hogy egy királyfi volt, míg át nem változtatták!
    A "hajléktalan"csigákkal már nem kötök barátságot.Egyszer befészkelték magukat a konyhába...undorító férgek.
    A meténg meg menjen amerre akar, őt nagyon szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. a kertet, kertben tüttyögést irigylem, de ha mégis lenne, alig győzném már a tennivalókat. a piacon hallottam egy rémtörténetet, be is írtam, olvassátok el - szédület!

    VálaszTörlés
  4. ultettunk egy pafranyt. :) nincs a legjobb helyen, de a legjobb amit talaltunk ezen a kornyeken. :)
    metengunk is van, en sokkal jobban szeretem, mint a borostyant. teny, hogy eleg jol terjed, cserebe viszont gyopnyoru tavasszal!

    VálaszTörlés