2012. augusztus 6., hétfő

ERDÉLYI PIHENŐK..

Nagyon régóta készülődök erre a beirásra,valahogy mindig elhalasztottam.Nyári utazásunkról szeretnék irni,
sajnos a napokban elárasztó kánikula nagyban hozzájárult ahhoz hogy ,"semmikedvemirni"hangulatom legyen..:)
         Visszaemlékszem hogy mennyire készülödtünk,uticélunk ujra a kis faházunk volt,ahol minden évben eltöltünk pár napot!Ez a Radnai Havasok aljában van..egy kis faház..de a mienk!..és ez olyan jó érzés.."HAZAMEGYÜNK"..amig létezik ez a kis ház..addig van hova hazamenni!
Gyönyörüszép időt kaptunk ajándékba,hajnalban indultunk,julius 15..én..vasárnap,zökkenőmentesen megérkeztünk Városomba..ahol vártak minke taz uticsomaggal(kaja..szalonna,kolbász,sütnivaló)..be is pakoltuk a hűtőládánkba,és meglátogattuk a hires Kaufland áruházat..ahol zöldséget,sört,krumplit,hagymát vettünk..a bográcsozáshoz!
        Még onnan 100km.t mentünk:Naplementekor érkeztünk,csodás volt a táj,a kisházban mindent rendben találtunk,egykét pókháló kivételével..!Első este vacsoránk1 kilo miccs megsütéséből állt,mivel 4 en voltunk el is fogyott szépen!gyertyát nbem is gyujtottunk..ja..és a házban "Klima"levegő volt..16-18 fok!
Hétfő reggel bementünk B...ra..hogy kifizessük a telekadót,itt elég bonyodalmas volt mert elköltöztek..már olyan 10 órakkor felmentünk egy földuton,hogy lássuk másnap honnan fogunk felmenni a NagyPietroszra!
na..én aznap 5 km t gyalogoltam..és aztán még aznap felmentünk a Lóhavasi vizeséshez!csodálatos volt!Toronyiránt felbaktattunk tűző napon a sipályán,hát ez eléggé megviselt!felértünk,mellettünk a csodálatos havasok,fenyvesek,..alattunk a kisvároska!felértünk a sipálya tetejére..onnan már csak egy órányira volt a vizesés!ez a Lóvizesés egy 80 méter magas sziklafalról zúdul alá!most kevés volt a vizhozama..:)De igy is csodálatos élmény volt!fiam barátnője csak ámult-bámult,ilyent még nem látott!
Nem kellett sokat várjunk,eleredt egy jo kis nyári zápor,,meg is áztunk picit..mire lefelé mentünk újra kisütött a nap!csodás volt a hétfői nap,én viszont izomlázzal küszködtem..ugyhogy másnap mi leányok nem mentünk fel a Pietroszra!késő délután megérkeztek a fiuk,neki is álltak a "hegyi leveshez"..mert habár bográcsban főtt,nem lehetett gulyásnak hivni.mert kolbász volt benne..de igy is isteni volt!Mesélték a fiuk(apja és fia) hogy nagyon nehéz volt a túra..és ugysem birtuk volna....Kedden ..tehát Pietrosz..mi a leányok elmentünk sétálgattunk..amerre a szem ellát(kávéztunk a vendéglőnél,Wc..ztünk..és bevásároltunk)Szerdán elmentünk az Aranyos Beszterce forráshoz,..és tóhoz..ugyancsak fel a sipályára de most már felvonoval..hogy kiméljük a lábainkat!csodaszép a táj,fenyvesek már nincsenek,helyette áfonyamezők,kis apró kuszofenyők..a viz kristálytiszta,a távolban vadlovak ..fennt egy esztena is van ahol finom túrót,sajtot,ordát csinálnak!Egy pár napra visszakaptuk a hegyeinket!csütörtökön hajnalban továbbindultunk,délben megérkeztünk Kolozsvárra,unokámékhoz,fiamékhoz!Kisunokám oviban van 5..ig délután,igy meg kellett várjuk amig hazajönnek..aztán már indultunk is tovább Székelykocsárdra!(ott van a fiamék Country házuk..oda szoktak kijárni weekendezni!)Mivel fürdőszoba is van,villany,főzési lehetőség,s mindenféle nő a kertben,hála gondos kis kezeiknek,igy semmi dolgom nem volt..most nem én főztem..:)Kánikula volt mindenfelé,szunyogok..:)..nagyon jol éreztük magunkat..Töltöttkáposztával vártak a fiam anyósáék!..isteni volt..ennél jobb már csak a házi szalonna volt meg a szomszédtól kapott malomkerék-sajt..amiből jókat falatoztunk,ja..és tilos volt az unokának szalonnás-katonákat a szájába csempészni..pedig nagyon izlett neki
Vasárnap reggel aztán ujra utrakeltünk,immár határon át..délben már itthon is voltunk..fiamék akik velünk voltak rohantak is ki-ki a maga dolgára ugyhogy estefelé már megint ketten voltunk!..és visszaidéztük gondolatainkban a nyár izeit!Képek vannak.de nem tudom ide feltenni...tele van a tárhelyem,,...ha valaki meg akarja nézni.a facebookos oldalamon megtalálja..Cim nélkül albumban!....Istenem.nem tudom eléggé szavakba foglalni a patakcsobogást,a fenyveseket,a tájat, a hegyeket.. a patakokat...a naplementét,a harmatos füvet,a tehénkolompolást..a kukurigut..és azt a nyugodt életformát..ahol megállt az idő:)

   Ezen a linken lehet fotokat megtekinteni..katt rá..:)
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.446903025349468.101206.100000893221015&type=3
..és ezen is...remélem Éva..meg leszel elégedve...
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.347007872041466.79817.100001967694558&type=3



7 megjegyzés:

  1. megpróbálok majd képeket is hozzátenni..kis türelmet kérek!

    VálaszTörlés
  2. Az nagyon jó lesz, ha képek is lesznek. :-)Én már korábban is ámuldoztam azon a hegyi házon.Láttam az akkor hozott képeket.
    Olyan szép és természetesen egyszerű minden ott. Örömmel olvastam a beszámolót. Égészen a hatása alatt vagyok. Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesznek képek csak segitségre várok!..Éva..

      Törlés
    2. Felteszek majd egy linket..no arra kell kattintani a képek megnézéséhez..

      Törlés
  3. Na végre...!! Megszületett a beszámoló! :-))
    Igazán átérzem az általatok megélt élményeket, hiszen hála szerencsémnek, bár igencsak messze lakunk a hegyektől, ezeket a pillanatokat már több százszor megéltük...
    Megfoghatatlan, felemelő, embert formáló érzések-történések ezek!
    Örülök, hogy összejött az út, tudom, hogy nem volt egyszerű kivitelezni, de biztos megérte!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Zsolt..nagyon jól sikerült!Még a kis lábujjszurásom okozta gyulladás következményeit is megúsztam..De a Nagy -Pietroszt nem vállaltam be..és nem is bánom:)Most már be kell osztanom az erőmet..és óvatosnak is kell lennem:)

      Törlés