2012. március 12., hétfő

PILLANATOK......MOZZANATOK,...

Mostanáig keresgélek a blogokban,olvasgatok,olyan dolgokat hogy például kinek mit jelent a boldogság?van aki az anyagiakra tippel,van aki már csak egy parasztház látványától is boldog,...és van olyan akinek semmi sem jó!!...
Én ...egész életemben keresgélek..keresem azt a megfoghatatlan dolgot,amit boldogságnak nevezhetek...pillanatokat megörökitek...elmélázok..és attól már éppen boldognak is mondhatom magamat:
    Akkor vagyok boldog ..ha természetben járok,és azt maximálisan élvezem minden kis szösszenetét,fű-zizegését,falevél-repkedését!...madárcsicsergését,erdő-mélységét,patak-csobogását!
Már attól is boldog vagyok..ha nagyvárosban jártomban-keltemben kirakatokat megnézvén arra a döntésre jutok...hogy ETTŐL nem vagyok boldog!mert nekem a kopott,a máladt,a régi,a szikla,a fekete,a zsákszövet és a bádogedény  az ami boldoggá tesz!
                Attól is boldog vagyok ,ha tavaszi reggel a nap sugarai csak ugy besanditanak a kertembe,szivembe!..mert az élénkit..feldob..és illattokat érzek..és tavaszt és mámort...Nem..nem,.. hiába próbálom,nem tudom szavakba önteni!!Amikor nyári zápor lucsokká teszi a természetet..és illatos pára száll fel..és a földnek i s olyan különleges illata van...Amikor tücsökcirpeléssal egybekötött kutyaugatást hallok..és hallom ahogy a nagy csöndben nő a fűűűű...
            Vagy éppen a ma megszámolt 3 kékcinegém kiváncsiskodó kukucskálása,mag-keresése(mert áttettem a szotyikat ideiglenesen a fonott.székemre)....
                    Amikor nincsenek gondolatok..semmilyenek....a béke,a csend...a naplementében gyönyörködök..és meglibben egy-egy fűszál..és nézem felhőim mozgását..!.

amikor az esőcseppek hozzámérnek...egy tudatos különleges cinkossági érzés vesz hatalmába....ad  ERŐ.-t..és Hatalmat....hogy a .. TOVÁBB hogyan? és MIért.je...értelmet kapjon!




                                     
És mindennek van értelme..és hatalmukba keritenek a vágyak,a fények,az illatok,a képzelgések,és álmok!Mindig VALAMI  valamiért...TÖRTÉNIK:




                                     
               ...és mindezek fényt hoznak és az kiáltják:LÉGY BOLDOG!!!...és igyekszem....:)                    
                  .

2 megjegyzés:

  1. de jó, hogy leírtad, nagyon jó gondoklatok, és a fotók pedig meseszépek

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép ez a blog, néha teljesen a saját gondolataimat olvasom! Buba

    VálaszTörlés