2012. március 5., hétfő

EGYEBEK...avagy a macskák is a rövidebb utat választják..

Ma reggel különös hangulatom volt,csak álltam az ablak előtt..és nézegettem ahogy bejárja a nap a háztetőket,ámbár -7 fok volt ma reggel is!A kis cinkéim ..még nem jelentek meg..avagy meglátták az arra settenkedő macskuszt,aki óvatos léptekkel,természetesen át a szomszéd keritésen az én kertembe,és ott egy résen kibújva..rövidebb utat választott!
       Nézegettem ..hogy milyen eszük van...nem mondhatom hogy imádom őket,nem szeretem amikor hízelegnek és ájtatosan oda"Dörgölőznek" a lábamhoz...
               .... pimaszok.mert vannak vagy négyen,állandóan az én kertemben végzik dolgukat,és ha netalán-tán el-SICCELEM őket..akkor a szomszéd szavakban fejezi ki --NEMTETSZÉSÉT!
              Miért is kellene gondolataink legyenek,érzéseink?miért kellene ilyen dolgokat észrevennem,mint pld a földből megjelenő kis gilisztakupacok,a szomszéd kocsikerekeinek "bántó": ..nyomai, mert ugye hónapok kellenek mig ujra kinő a fű,..a völgyben huzódó kémények füstjelzései,a kutyusok néha bántó "ugat-rock.-koncertjei"..legközelebb lesz ugat-fesztivál.:)))).
                      Miért látom meg az öreg néni szemében a rokonszenvet,amikor a buszon összefut a tekintetünk,.és a bácsi hangján azt hogy "biza abba kéne hagyni a bagózást"!..hmm,miért vannak a befagyott tócsák szélén olyan érdekes sávok,akár egy térkép,vagy..miért ..avagy hogyan fejlődnek azok a BIZONYOS felhőim,amiket oly szeretettel fotózok!..Ugysem férne be ide a blogba.
              Szenvedélyem a fotózás..mert bármi felkeltheti az érdeklődésemet...a a fotók megosztásával már gondjaim vannak..mert ugye kit érdekel az én látásmódom,ugyanbiza miért is érdekelne valakit???
Egyesek szerint ,sőt gyermekeim és párom szerint is egy különc vagyok,és voltam,de erre nemigazán vagyok büszke..néha én is át csúszok az átlagos szürke ösvényére.,közönsös viszont sosem leszek,mindig van egy saját véleményem!
..de hamar visszakanyarodok az ÉN UTAMRA..amit talán még én sem ismerek...és nem is tudom hova vezet..annyit mondhatok azért..hogy mindig a nehezebbet választottam,aminek családom látta kárát,mert ugye egyszerübb lenne egy pázsit a kertembe,amit nyirni lehet,becsületesen..de nekem kanyargós ,ösvényes,vegyes-növények kellettek,pergolával...mert ugye ha a sípályán ott jövök le ahol a többiek,akkor megúsztam volna azt a SIBALESETET..mert ha a turistauton az ösvényen jövök..akkor igaz hogy tökig sáros lettem volna..de nekem fel kellett mennem arra a bizonyos szúrós-szedres,indás meredekre,ahol még a törött lábamat sem tudtam volna irányitani,anyira süppedős volt..iszonyat..!..Ezek a miértek...ja...épp van egy következő miértem ami sehogyan sem fér a fejembe:Miért kell egyeseknek már októberben kirakni a giccses karácsonyi "image"-üket,..és ott tartani (hogyha szél-és hogyhafúj-ra)egész márciusig?..mert még most is ott ormótlankodnak a kertjükben..amit sajnos LÁTOK..mindennap..)))
..avagy ..miért kell a mindennapok monotóniájába merülni nap mint nap...???????a miértek csak sorakoznak..választ már ritkábban kapok reájuk..avagy nem veszek róluk tudomást..Amire viszont tudom a választ..az az hogy TUDOM a macskák miért a rövidebb utat válasszák!!!!Hogy engem bosszantsanak..és ravaszdin ,lustán kérdőjelet küldve megcsóválják farkukat..és gunyoros an továbbálljanak...!..Hát ime..pihentagyam most azon fog morfondirozni,hogy miért kellene nekem akárkinek is megfelelni?....Ugyis..a kövek,páfrányok,rejtelmes erdők,csobogó patakok bűvöletében telnek majd napjaim,...a macskák utját  pedig kikavicsozom...MIÉRT IS NE?...
.
                .

6 megjegyzés:

  1. Pont erről írtam az előző blogod megjegyzését: járd a saját utadat - mert úgy is az van megírva a sors könyvébe. És képzeld, vannak olyanok, akiket éppen pont a Te felhőid, virágaid, gondolataid érdekelnek.

    VálaszTörlés
  2. Képzeld el, ha minden ember egyforma lenne.Nem,ez hülyeség. Mindannyian más személyiségek vagyunk, s ez a jó.A saját utunkról ne lépjünk le.Nem kell senkinek sem megfelelni csak magunknak.Gyönyörködj a felhőkben, a természetben.Én is azt teszem, csak nem fotózom.

    VálaszTörlés
  3. Nem vagy különc, egyszerűen érzékeny vagy szépségre, jóságra, mindenre, ami emberi, és amit bizony a legtöbb ember azért nem érzékel, mert minden hétköznapi dologra jobban figyel azoknál.

    VálaszTörlés
  4. Nem kell megfelelni!Mégis alkalmazkodunk, kompromisszumokat kötünk, de ez más...:-)

    VálaszTörlés
  5. Megfelelni, nem megfelelni - ez is bizony nagyon fogas kérdés. Mert vigyázni kell itt is a határokra. És itt is mindenkinek igaza van. A járd a magad útját is igaz és jó tanács, bizony. De mi van, ha ez az út másoknak fájdalmat okozhat?
    Én senkinek nem akartam megfelelni, a saját utamat akartam járni, meg akartam magamat valósítani.
    Mit értem el vele? járhatok egyedül ezen a bizonyos úton. Mert a barátaim, barátnőim nem szeretik azt, hogy én bizony kimondom, leírom a dolgokat, az igazságot. És ők ezt nem szeretik - az álarcot szeretik, a saját hazugságaikat pátyolgatják - tükörbe sem szeretnek nézni, pedig AZ a tükör általában azt mutatja, amit ők szeretnének benne látni. AZ A másik tükör, amit én mutatok nekik, nem tetszik annyira nekik. Bizony, fáj az igazság, fáj, fáj, fáj.
    Légy egyéniség tehát - és kitagadnak!

    VálaszTörlés
  6. Igazatok van!...engem is már elkönyveltek..nem tagadnak ki ..csak félnek tőlem..vagy ugy tesznek mintha....

    VálaszTörlés