2013. december 2., hétfő

Mátraszentimrét választottuk...ZEBEGÉNY helyett...

Erdélyi hazautazásunkból visszajövet ugy döntöttünk..illetve döntöttem hogy Mátrában eltöltünk 2 napot!Sajnos nekünk mindig csak ENNYI jut az ugy mondott nyaralásból..Nagyon szép kis panziot lefoglaltunk(Darázshegyi vendégház) ..illetve..No..nem vágok a tények elejébe..csak szép lassan..Gyönyörű őszi táj helyett kicsit kopárabb,párásabb táj várt..de nekem igy is nagyon tetszett..kanyargós uton,Galyatetőn keresztül..eljutottunk a szálláshelyünkre..
Illetve ..amikor bekopogunk..kijön a hölgy meg a férfi..tulaj..és mondják..hogy mi nem foglaltunk le..Hmm..mondám én..debiza telefonon..igen..:)nagy bocsánatkérések közepette kiderül..hogy igen..fel vagyunk irva ide.."de ugye nem haragusztok meg ha a faházban adjuk a szállást..mert ott be van FÜTVE..??..Vigyorgok..mondom magamban"de hisz épp ezt akartam VÓNA..".
Kimegyünk..a kert rendezett magas fenyők..a ház egy andezitből készült kőház.imádnivaló.....és az udvaron 3 faház..ugy feketén..ahogy én szeretem..mert az olyan antikolt!Bespájzolunk..kipakolunk..és elfoglaljuk a kis szobát..Jó kis kuckós meleg van odabennt..(nem kályha,hanem valami radiátor)..klassz lapos TV..asszem a legujabb tipus ..épp a Jakupcseket nézzük:)Iszunk egy korty áfonyát..és elindulunk egy szürkületi sétára a faluba..ugye már sötét volt!Másnapra tervezzük a kis túrát..amugy semmit sem tudunk erről a helyről(máskor sokkal jobban dokumentálunk)
Másnap elmentünk a Három falu templomhoz..és a Fallóskuthoz.. ..könnyü kis séta az erdőben..megnéztük a sipályát...meg a a tanösvényt is..(Bagolyirtás).és estére belázasodtam..elkapott az orbánc..:reggel hazacihelődtünk..azóta már mulófélben van..(sajna ez vagyok ÉN..)
Nagyon finomakat ettünk..nagyon drágán..de megvolt!Mátraszentimrére még visszatérünk..hiszen 800 méter magasan fevő kis zsákfalu!..és imádnivaló..levegőtharapnivaló..
Képeket meglehet nézni..itt..
https://www.facebook.com/martaalice.sz/media_set?set=a.678615958844839.1073741854.100000893221015&type=3
           
                              remélem meg tudjátok nyitni..:)
karácsonyig nem biztos hogy jelentkezek..az a hangulatomtól függ...ezért addig is mindenkinek szép várakozást kivánok!

3 megjegyzés:

  1. Természetesen meg lehetett nézni a képeket. Jók!
    Ne szomorkodj azon, hogy nektek ennyi jut a nyaralásból, túrázásból, hiszen ennek is, mint mindennek a világon, meg van az oka.
    No persze én könnyen beszélek, hiszen az idén eddig 48 napot voltunk a hegyekbe, de a választás előttünk volt-van-erre tettük fel az összes szabadidőnket, "felesleges" pénzünket, energiánkat. És mennyivel több alkalom lett volna...!! Csak "bénák" vagyunk, nem használunk ki minden alkalmat, lehetőséget.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm..tudd meg hogy megvigasztaltál!

    VálaszTörlés
  3. Mátraszentimre csodás! Mi többször voltunk, visszatérők vagyunk:)
    Térj vissza, fedezd fel megéri:)

    VálaszTörlés