2012. október 4., csütörtök

Művészetekről..

Közelegnek a bornapok..illetve ma kezdődik..és kicsit nyomoztam a programok között..és felfedeztem hogy ma van Szilágyi Julia textilművész -iparművész kiállitása!Ami még vonzóbb volt számomra..az hogy PÉTER VLADIMIR..ötvös..fogja tartani a diszbeszédet,..pár szó erejéig!Dél után 4 órakor,gyönyörü októberi "nyárban"..amikor a Móri parkba bekandikálnak még a napsugarak,oly simogatón,a zöld gyepen....Lassan gyülekeztünk..szemem sarkából azért megfigyeltem pár elitebb kinézetü hölgyet.s úriembert..:)
megjelent egy alacsony ,fekete-inges,drapp zakós pasi,akinek a fekete cipőjében piros fűző volt!..nyakában piros kis kendő..szakállas,olyan "willienelsonos" kis aprócska varkocsban a hosszu haja,bekötve..mosolygós.."bon-homme" tipus..fantasztikusan beszélt..mivel a művésznőhöz régi barátság kötötte..s a hölgy nem tudott eljönni mivel rokkant..hmm..Isteni pofa volt ..amikor elővette azt a kis viharverte kerekkeretes látó-okuláréját!Mindenki somolygott a bajsza alatt!
megjegyzem..én inkább az ötvösre voltam kiváncsi.miután kibámészkodtuk magunkat..elbeszélgettem a művész úrral..pár szó erejéig!megkérdeztem hogy "mit tegyek..ha már nem tudok ékszert csinálni?"..azt válaszolta hogy faragjak,fúrjak..és bármit alkossak ami belőlem kijön!(Hmm..mennyire igaza van..hogy most az autókerék drótjából akarok csillárt meg koszorut,szélcsengőt alkotni..:)).........
Nos..sajnáltam hogy nem vittem fényképezőgépet..megpróbálok a napokban visszajutni..és egypár fotót utólag feltenni!
Kedves ismerősöm aki az egészet szervezte ,szeretettel köszöntött engem is..kérdezte hogy én mikorra "csipkedem magam"?..itt én..merengek..meditálok...
 én kötöttem,vállkendő..
darabokból,fehér gyapjuból,takaró..
Megnéztem még egy fotókiállitást..és egy fazekas kiállitást is!..Késöbb a busszal hazamentem..kellemes volt,gyakrabban kéne kiruccanjak..mig a buszra vártam,beugrottam egy boltba és vettem magamnak egy fekete csipke térdharisnyát..amit majd a bornapokon a Tabáni esten fogok viselni!na..2 nap mulva lesz..már előre készülödök.mivel nagyon szeretném élőben is hallani!Nagyon elgondolkoztam a mai napon..sajnos egyedül vagyok,magányos..egy egy ilyen bemutatón is ..nincs kivel váltsak 2 szót!..Hiába ..a magány..ez az én sorsom!..úgy látom...de jó ez így..majd otthon kitalálok valamit!Mártának kéne szót fogadjak és alkossak..de mit csináljak..nincs ihletem!......Adjatok tanácsot!..
..megjegyzem..ezeket a képeket a TANÁCSTALANSÁG..jeligére tettem fel..semmi közük a Péter Vladimir,,avagy Szilágyi Julia textilművészetéhez...:))..ezek csak az én kis alkotásaim!....de engem boldoggá tesznek..forgatom,szellőztetem,beszélek velük..tapogatom..talán mégsem vagyok olyan egyedül?....

7 megjegyzés:

  1. Milyen más a képen....és mégis Önmaga...nagyon szép!A lélek mindegy milyen ruhába öltözik!

    Az ilyen lélek ritka, azért magányos.De annál nagyobb boldogság, mikor hasonló lelkek az élet során néhány mosoly erejéig találkoznak.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó hogy találkoztunk,UBLAKA.....szívből örülök ennek!...

    VálaszTörlés
  3. Tetszik amikor rendszeresen megemlíted azt, hogy a magány a te sorsod...
    Mindenki a maga sorsának kovácsa...
    Te meg rokon szakmában dolgoztál mint ötvös...
    De komolyan, csinálj valamit...!!

    VálaszTörlés
  4. Nem a magány az én sorsom...sorsomat kovácsolom..és persze hogy alkotok.!..ezt azt..amazt...de.nem irok ide be mindent!és köszönöm!...hogy "tetszik".. a magányom megemlitése..:)..dejó hogy ez tetszik valakinek...!!!!

    VálaszTörlés
  5. Márta!

    A magány nem sors, hanem önkéntes vállalás a TE esetedben!
    Benned van az alkotási kényszerm de elaprózod.
    De hogy gép miért nem volt nálad?!
    Szép napokat és kinyílást kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm mindenkinek az "épitő" megjegyzéseket!

      Törlés