2012. február 7., kedd

AZ ÚT

Olvastam egy szivrenditő,elgondolkoztató,elszomoritó,ámde reménytkeltő,optimista-pesszimista könyvet!  nem akarok sokat beszélni róla...EL KELL OLVASNI MINDENKINEK!Irtam a napsugárról ,a fényről..az életről,érzelmekről!De mi történik akkor amikor..SEMMI sem marad ebből...?
             ""Hamu szitál folyton a láthatatlan égből,ahol a nap többé sosem mutatja meg az arcát az elpusztúlt világnak.A "VÉG"után apa és fia bandukolnak éhezve és fázva az úton,keresve a maradék kis jót,ami túlélhette a pusztulást!....Vajon mikor tudnak teljesen lemondani a reményről....?"...
    Cormac MCCarthy    a felkavaró történet kegyetlen kulisszái közt,egy apa-fiú kapcsolat felejthetetlen dialógusaiban kérdez rá az ember alapvető értékeire,:a hit,a remény,és a szeretet erejére.Ám a válaszokat ezuttal is olvasóira bízza.
                                            Megrenditő utópiája 2007.ben elnyerte a Pulitzer-dijat és a regény a TIMES által összeállitott "az elmult évtized 100 legjobb könyve"listán az első helyet érdemelte ki!
(ezeket idéztem a könyv boritójáról!)
                               Nagyszerü film is készült belőle,ime a részlet:
            ...azt hiszem ..maradok csak a könyvnél!Vajon ...LÉTEZHET ilyesmi?...amikor kinnt gyönyörüen hull a hó,süt a nap,és a természet LÉTEZIK???????Millió kérdés...felelet nincs!!!!!                                                  .           

4 megjegyzés:

 1. Én a filmet láttam, tetszett!!
  Érdemes megnézni.

  VálaszTörlés
 2. Felkeltetted az érdeklődésem. Azt hiszem előbb a könyv jön, aztán meglátom.

  VálaszTörlés
 3. Le sem tudod tenni ,Éva....viszont 3x is nekifogtam..s csak aztán mélyedtem jobban belé...:(

  VálaszTörlés
 4. Én is a filmet láttam, tetszett, Bár menni a bizonytalanba, reménykedve..hátha..., nem mindig jön be.

  VálaszTörlés