2011. november 8., kedd

ZAKUSZKA

Alig várjuk az őszt,hogy finom ételt készitsünk télre..és ez a zakuszka!van paszulyos,gombásés vinettás is!..Az idén csak paszulyos készült,mert a nagy szárazság miatt alig-alig találtunk gombát,ebbe pedig nem való a vargánya..csakis a csoportos őszi gombák,csupros tuskógomba,máramarosi nevén..GEBE-GOMBA.(azt viszont jól megfőzzük 20 percig!KÖTELEZŐ)
Igy tehát előre megfőzzük a babot,jó puhára..aztán a többi már gyerekjáték!
..ledaráljuk a hagymát,levét leszürjük..(keserü)
 ..a paprikát is..
..1/2liter olajban dinszteljük,főzzük..
 ..só,bors,babérlevél,cukor(2-3 kanál)
 ..paprikát is főzzük,dinyzteljük..
..aztán mindent egybeteszünk..együtt is főzzük,majd..
 a sűritett paradicsommal együtt is...kóstoljuk meg...Víz nem kell hozzá,kavargatni...
                      
 mikor kész,kis dobozokban lefagyasztom!Amikor enni akarjuk,előtte még időben vegyük ki..és ne törődjünk azzal hgy kicsi víz van a tetején..összekavarjuk..és..jól bazabálunk belőle!Ezt nem lehet"  pipiskedve"  enni!   Ide GYOMOR kell.....Kinnt a havas tájban,mikor kirándultunk,Isteni volt..Tiszta vitamin..:).                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése