2011. november 13., vasárnap

Túrós puliszka

Erdélyben nagyon népszerü eledel,sok helyen vendéglőkben is adják,a családomban viszont megoszlanak az ízlések...Én viszont nagyon szeretem:Végy egy kis fazeka,t forrásba levő sósvizbe,sugárba szórjál kukoricadarát,ill. málélisztet,közben kavard,hogy ne csomósodjon,aztán elkezd pöfékelni..addig főzöd mig..MEGFŐ!:)..veszel egy jénai tálat,vagy cserépedényt,bacon szalonnát jó ropogósra kipiritsz,a zsirját az edény aljára..és váltakozva lerakod:puliszka,szalonna,juhtúró,aztán ujra..és a tetejére pici tejfölt..és túróval fejezed be!

  ezután berakod a sütőbe addig mig a túró megolvad rajta!
                                                
                fennt a havasokban viszont egy kicsit másképp készül!
                                              Jó étvágyat!    :)                                                                   
                                        

1 megjegyzés:

  1. Na én főzök ilyet!!! Köszönöm!!!
    Az a hegyi puliszka, azt még kicsit pirítgatják ott azon a sütőlapon? vagy már kész ahogy becsomagolják? Bocsi, de még életemben nem láttam ilyet! Tetszik :)) Főleg ahogy a pasik megcsinálják ott maguknak. Meg a rengeteg kutyusnak :)))

    VálaszTörlés